google + linkedin aplica acum

Atelier de Perceptie asupra Naturii Realitatii

6 Mai. 2016

Cand am inceput sa sustin acest atelier (in 2012) nu imi imaginam ca well beingul va fi atat de cunoscut in 2015 sau ca Mindfulness-ul va deveni o moda deja.

Ma bucur de tot ce s-a intamplat in acest rastimp. Daca te surprinzi intrand prea adanc in propriile reactii si uneori iti pare ca furia sau frica iti incetoseaza judecata... te astept sa impartasim aceste experiente impreuna.

Cu totii credem ca realitatea nu intra in zona dubiului. Este unul din putinele lucruri de care ne place sa fim siguri. Cand te trezesti din somn dupa un cosmar puternic, te bucuri ca a fost doar un vis. De ce nu ai fost constient de asta in timp ce visai? Cat de real parea totul, nu-i asa? Cine face distinctia intre ce e real si ce nu e real? O intrebare la care fiecare isi va raspunde altfel, conform propriei realitati, desigur.

Workshopul e destinat celor care isi doresc sa paseasca intr-o mai autentica constiinta de sine, sa dezvolte o mai autentica perceptie a lucrurilor si evenimentelor si celor care "nu cred pana nu vad" caci uneori, creierul mai face si greseli. Da, asa este. Uneori vedem lucruri care nu reprezinta ceea ce ne spune creierul ca reprezinta. Atunci cand creierul nostru interpreteaza modul in care vedem o imagine pentru a o face sa se incadreze intr-un tipar cunoscut, unul care sa se potriveasca mai indeaproape unei "imagini reale", rezultatul este numit iluzie optica.

Puteti desena doua linii paralele de lungime egala. Daca la capetele lor plasati sageti cu orentari diferite (la una spre interior si la cealalta spre exterior) liniile nu mai par a fi de dimensiuni egale. Realitatea noastra perceptuala se schimba. Exista in cazul asta o realitate finala? Si daca da, cum facem sa o percepem obiectiv?

Citeste ce spun participantii despre workshop.

Te astept. Si nu forta lucrurile. Totul are valoare cand vine natura,l caci toate vin la timpul lor, momentul cel mai potrivit pentru fiecare din noi.