google + linkedin aplica acum

Tabăra Medievală pentru Copii - tabără educativă

Aflată anul acesta la cea de a cincea ediție, Tabăra este concepută ca un demers educativ și cultural dedicat copiilor cu vârste între 5 și 16 ani și cuprinde 6 serii întinse în perioada iunie-august 2013. De la debutul său, tabăra a făcut parte din vacanța de vară a peste 450 de copii, insuflându-le principiile de onoare ale cavalerismului medieval. Din anul 2011 tabăra găzduiește și serii speciale care includ cursuri de limbă engleză și de limbă germană. 

Organizată în pitoreasca zonă a culoarului montan Rucăr-Bran, Tabăra reconstruiește atmosfera lumii medievale, prin costume, decoruri și activități specifice. Tabăra este o lecție despre onoare, cavalerism, istorie și prietenie, o alternativă la lipsa de repere a vremurilor pe care le trăim. 


Organizatorii au selectat cu atenție activități care să creeze o lume de basm dar care să fie în egală măsură și un instrument educativ. Astfel, tinerii cavaleri și gingașele domnițe vor învăța lucruri noi și vor deveni mai spontani și mai încrezători în forțele proprii prin intermediul mai multor ateliere inspirate din lumea medievală: atelierul de tir cu arcul şi spadă medievală, atelierul de pictură şi heraldică medievală, atelierul de improvizaţie şi teatru și atelierul de realizare manuală a hârtiei. După-amiezele sunt rezervate drumeţiilor în cadrul natural de o frumusețe aparte din împrejurimile taberei. La lăsarea serii copiii vor asculta legende medievale, vor viziona filme cu specific istoric sau vor exersa pași de dans medieval. Ultima seară a taberei este una festivă, în cadrul căreia copiii vor fi învestiţi cavaleri sau vor primi titlul de domniţă și vor depăna povești în jurul focului de tabără. 
Ediția 2013 a Taberei cuprinde 6 serii, din care primele 4 sunt deschise pentru înscrieri: 
seria 1: 23 – 29 iunie 
seria 2: 30 iunie – 6 iulie 
seria 3: 14 – 20 iulie 
seria 4: 21 – 27 iulie 
Copiii vor fi cazaţi la Pensiunea "Dor de Moeciu" (Moeciu de sus, pentru seriile 1 și 2) şi la pensiunea “Valea cu struţi” (Şirnea, com. Fundata – pentru seriile 3 și 4). 

 www.tabara-medievala.ro