google + linkedin aplica acum

Cursul de Teatru (sesiuneaVII modul1) via Dana B.

Jurnal de bord via Dana B. (afla mai multe despre Dana) . Joi 22 august 2013 Bucuresti Romania

Vara trece si asa a trecut si penultimul modul (penultima sesiune) al/a cursului nostru de teatru si exprimare autentica.

E ca si cum s+au asezat apele, asa ne+am simtit cu totii dupa atatea sesiuni de exprimari si cautari.

Interesant a fost cum ne+am descoperit si joi, 22 august 2013, cand in cadrul incalzirii, am fost calauziti sa ne exprimam cu totul altfel. In doi, incalzirea s+a facut de cel din fata noastra concentradu+se pe incheieturile noastre, totul cu ochii inchisi, intr+o atmosfera linistita, cu sunet lin in fundal si indrumari primite din partea specialistei ce ne indruma cu atata atentie si aplecare catre noi. Incalzire facuta de fiecare din noi, pe rand, celuilalt.

Exercitiul a fost foarte interesant pentru ca a pus in lumina cat de deschisi suntem in raport cu auditoriul nostru, cat de flexibili ne dovedim cat si cat de aproape suntem de noi pentru a fi increzatori in ceea ce ni se intampla. Cat putem observa, constata cu ochii inchisi, daca reusim sa percepem ce se intampla in mediul in care ne desfasuram cu ochii inchisi.

In urma constatarilor pe care le+am deslusit pe rand in déjà obisnuitul feedback dupa fiecare exercitiu, am trecut la Maria Sa Imaginatia.

Am primit fiecare o tema pe care trebuia sa o exprimam non verbal iar ceilalti, auditoriul sa o desluseasca. A fost deopotriva refreshing pentru noi caci latura noastra creativa a excelat cat si ...fun! Chiar ne+am simtit bine si cand am reusit sa ne jucam rolurile nu doar singular ci si in doi!

Am reusit sa mai repetam un exercitiu cheie din sesiunea anterioara legata de povestea de basm a uneia din participante. Ne+a pus pe ganduri pe toti cei implicati, fie ei actori ori spectatori.

Ce imi place la nebunie la acest curs este ca acum pe final o gramada de piese se ingramadesc una intr+alta sa formeze intregul din care vor sa faca parte. Este incredibil efectul asupra mea, asta bineinteles pentru ca am vrut sa fiu partasa de la A la Z de+a lungul acestei pregatiri (nu doar sa particip in fiecare joi fara sa reflectez, sa fiu atenta la schimbari si/sau asa zisele ‘semne' etc)

Ce imi place la nebunie la acest curs este ca cei care participa sunt chiar ... schimbati! Fețele lor luminoase, privirea profunda, prezenta autentica ... ele chiar sunt aici cu noi!

Ce imi place la nebunie in privinta acestui curs este faptul ca am descoperit multe lucruri in privinta noastra, pe unele le+am indepartat, pe altele le+am vindecat si pe cateva ... le+am cultivat, sa le tinem mereu aproape de sufletul, de inima noastra. Asa multe dorinte ale mele au devenit realitate chiar in aceasta vara, pe masura ce inaintam cu acest curs.

Putini dintre voi stiu ca intr+o lume a antreprenoriatului, intr+un colt de ... continent in care nu neaparat se respecta si apreciaza pe masura acest soi de viata, rationalul e la putere. Dar pe masura ce trece timpul, de nu realizezi, rationalul innabuse orice forma de manifestare emotionala, sufleteasca si astfel un posibil dezechilibru uman se poate instala.

Tin sa va spun ca mi+am demonstrat, chiar din vara asta, ca se pot imbina foarte bine chiar si in viata de business, da, ele, mintea cu sufletul si prezenta lui Dumnezeu sau a Universului, caruia ii bine sa ii dam sansa sa faca parte din viata noastra. Despre care am mai scris aici in Jurnalul meu de bord.

Toate aceste schimbari pe care le constat la mine si la cei cu care am avut bucuria sa impart acest Curs s+au petrecut parca in mod miraculos si profund.

O viata autentica ma asteapta pe mine, autentic pe care il nutresc in fiecare zi, lucru clar. E ca si cum autenticul e de acum lacas sfant pentru mine, pe care sa il manifest (ca stare, emotie, propagare) in fiecare zi pentru o viata fericita, implinita, libera, sanatoasa aici pe Pamant. Pentru mai binele meu.

Asa pasim catre ultima noastra intalnire de joi 29 august 2013. Ultima noastra intalnire cu cea care a gandit acest curs si care ne indruma pas cu pas de+a lungul celor 8 saptamani. Cine este ea? De unde vine ea? Cum sa facem sa pastram pe mai departe legatura cu dumneai pentru ca tare bine ne+a fost alaturi de dumneai? Sunt intrebari care freamata pe buzele tuturor celor care au ajuns sa faca parte din prima sarja de cursanti in Teatru si Exprimare Autentica Utopia Ways.

Here we come Utopia Ways!