google + linkedin aplica acum

Curs de Teatru (sesiuneaVI modul1) via Dana B.

Jurnal de bord via Dana B. (afla mai multe despre Dana) Marti 13 august 2013 Bucuresti Romania

Stiu ca acest jurnal e citit de multi oameni din alte tari, care comunica si gandesc in alte limbi ale acestui Pamant. Eu va multumesc si voua ca sunteti interesati de acest subiect si de Cursul de Teatru si Exprimare Autentica organizat de Utopia Ways si cu voia voastra continui sa ma exprim prin acest Jurnal in limba romana ... limba mea natala alaturi de o alta limba, ce o las pe altadata a o dezvalui ... In Romana de acum ...

Intalnirea noastra de joi, ce a fost sa fie marti 13 august 2013, m+a pus pe ganduri foarte mult.

Sesiunea a avut un alt tempo de data aceasta. Si mie mi+a placut. Am inceput pregatirea in ritm alert, cautand sa ducem de la unul catre altul, ipostaze ale unei povesti prin insiruirea unor poze, care culmea aveau legatura cu noi din sesiunile trecute. Incitant, pentru ca ne+am incalzit deopotriva mintea, sufletul si trupul. Ati putea incerca si voi oriunde intr+un parc, in drum spre serviciu ori in spatiul de acasa in virtutea pregatirii pentru o intalnire, eveniment, orice altceva pt care aveti nevoie de o incalzire 100% instant.

A urmat apoi tot prin deplasare usor ritmata sa ne indreptam catre un cuvant caruia trebuia sa ii rostim instant un singur alt cuvant, oricare ne+ar fi venit in minte pe moment atunci. Semnificatia exercitiului? Cuvintele puse cap la cap insemnau ... o mare descoperire, care avea legatura cu inceputurile ... descoperirii sufletului pe Pamant printre oamenii de stiinta, un Roman! Foarte util exercitiul si plin de ... fun!

Apoi am cugetat impreuna, am remarcat ce am constatat noi, ce raspunsuri ne+a putut oferi incalzirea asta si ... multe altele indreptate si sustinute de a noastra calauza.

A urmat vocea , am lucrat cu ea si cu respiratia mult timp. Am acordat note, sunete, la orizontala si verticala, am batut note prin toate cotloanele trupului ca sa invingem si ultimele ramasite ale ratacirii.

Esenta sesiunii de marti isi arata apoi fata. Am trecut la o interpretare unica, verbala si non verbala. Cum? Unul din noi citea o poveste + de va aduceti aminte din sesiunea anterioara, care apartinea fiecaruia + un altul trebuia sa o interpreteze non verbal iar cel care a scris povestea sa desluseasca din alte unghiuri, in calitate de observator, dincolo de felul sau de perceptie, elemente despre el sau ea, desigur lucruri relevante din trecut si/sau prezentul sau. Chestiune ce nu s+a vrut a fi atat de lesne ... pentru mine! Mi+a luat ceva curaj sa marturisesc lucrul acesta. Daca prin interpretarea verbala si non verbala, m+am dezlantuit si am dat frau liber imaginatiei (lucru care desigur mi+a placut f mult), cand a trebuit sa vad si sa ascult povestea mea spusa si jucata de altii ... s+au ridicat cateva mari semne de intrebare. Cum adica? Sunt unghiuri, detalii, semnificatii care s+ar putea sa nu faca parte din sistemul nostru de perceptie, din realitatea noastra si care ne poate duce catre noi perspective ... bineinteles facand pace cu noi, lasandu+ne in voia unui alt sens. Asa am plecat eu de la curs, nedumerita, vrand mai degraba sa adulmec rational. Asta pentru urmatoarele doua zile. Iar in curand facand mintea sa taca, am realizat, evident prin natura firii cu noi detalii ce se manifestau in viata mea, ce a vrut sa spuna exercitiul in sine si cei care au fost implicati acolo. In sine, asta este si rostul, venim la acest curs, si trebuie sa pastram legatura cu cele practicate si traite acolo, daca vrem sa aflam despre noi, sa evoluam, sa ne binecuvantam.

Asa am ajuns sa cuget cu sufletul, prin apropierea mea de Univers (Dumnezeu), ce este ACUM autenticul pt mine, cine este Dana cea adevarata, Dana autentica. O daaaa! Autentic, autentic, autentic ... in viata mea cotidiana si in esenta, pentru mine aici pe Pamant ... Si eu zic, ca e cat se poate de benefic, ca dupa fiecare sesiune a acestui curs, sa invocam din nou, sa ne gandim din nou la autentic, ca oameni autentici pentru a ne apropia pas cu pas ... de noi!

Acum cateva zile am vazut un film artistic care m+a marcat si care cumva a facut o legatura cu efectele in urma sesiunii de marti si m+au scos din starea de nedumerire, ratacire. Mi+am dat seama ce am vazut cu adevarat prin ceilalti si care, incredibil, provenea, dintr+o etapa a vietii mele demult apusa. Imi doream foarte mult sa dansez, foarte mult si o mica stare de fapt a facut sa nu pot continua lucrul acesta. De aici mi se trageau anumite taceri ... ce nu lasau sa ma manifest in pura+mi stare autentica ...

Si atunci am vazut atat de clar ce este autenticul azi pentru mine, aici unde am ales sa traiesc in tara mea natala, de altfel un pamant vechi, cu taine care se lasa de+o vreme deslusite ... si asta+i semn bun!

Caci nu+i usor aici acasa, in Romania, cea nasputita de atatea neamuri si timpuri, tara asta, care aproape si+a pierdut identitatea si care printr+o minune iese la iveala, cu capul sus, nicidecum trufasa, cu o cultura populara, de suflet ... INFINITA, VITALA pt multe specii umane si nu numai, locul asta la care tin mult, pe care il consider ... ACASA, acolo in muntii mei sau la mare, printre batranii si porturile mele, datinile si vechile legende, care imi dau viata, curaj, mandrie si ... HAR!

Poate pentru voi autenticul inseamna continut, forma, lacas, cult, vibratie, emotii, energie, posesiune, culori, sunete, miros, atingeri ... Pentru mine inseamna libertate, exprimare si traire plenare, cotidian canalizat si taine ale vietii pe Pamant ce imi sunt pavaza in viata ... inseamna gingasie si ... deprinderea calauzirii prin suflet si legatura cu al meu Dumnezeu, in aceasta constelatie superba ... inseamna sa imi aleg mediul in care traiesc si creez, oamenii cu care pasesc in viata si cu care ma sfatuiesc si mai inseamna ceva ... si anume ... centrarea pe mine! Centrarea prin mine cu Dumnezeu ... un lucru destainuit mie, apoi unui apropiat si acum ... VOUA! Atentie, centrare nu in sensul de ego, egoism, centrare cu mine adica cu trupul si simturile sale, cu sufletul, mintea mea, cu Dumnezeu, centrarea pe Pamant (geo+magnetica) etc etc.

Asa am parcurs eu itinerariul in aceste zile ... Pentru mine zilele astea au fost tumultuoase si au meritat. Dincolo de jumatatea cursului, efectele sunt pentru mine FOARTE BUNE. O investitie capitala care isi merita cu prisosinta pretul!

Stiu ca nu e usor, stiu ca mereu cerem ajutor din afara, pretindem ca ai nostri parinti trebuie sa le stie pe toate si deci sa ne sara in ajutor, ei sau prietenii sau altii ... dar aceasta cautare a noastra, a fiecaruia, este cel mai important lucru pe Pamant ...

Si cand nu mai puteti, ori sunteti derutati ori cautati si tot cautati, duceti privirea in sus, catre cer ori urmati bratul ridicandu+se catre cer ... catre infinitul cer ... catre infinit ... catre Univers si dati+i lui sansa sa va ajute ...

Asa cum va sfatuiesc sa va dati sansa sa va conectati cu oameni competenti, specialisti ai sufletului, OAMENII CARE NE USUREAZA MUNCA CU NOI SI CU VIITORUL NOSTRU asa cum este cazul cu echipa Utopia Ways, ridicata de o adevarata lady, un om cu abilitati innascute, si care ca profesionist, este cat se poate de fireasca in aceasta noua meserie ... Multumesc Utopia Ways!