google + linkedin aplica acum

Curs de Teatru (sesiuneaIV modul1) via Dana B.

Jurnal de bord via Dana B (afla mai multe despre Dana) Joi 1 august 2013 Bucuresti Romania

God bless Romania! Aici la mine acasa in Romania am parcurs joi 1 august ‘pantecul fertil’ al cursului ... am ajuns la jumatatea lui, eu poate acum as zice trecand de inceputul cel adevarat pentru mine ... 

Dupa o incalzire minutioasa cu accent pus pe unduirea trupului si atentia acordata incheieturilor (oare de ce? Intrebare adresata voua curiosilor si voua celor ce stiti cat de cat despre semnificatiile corpului in plan sufletesc), ne+am exprimat fiecare dupa bunul plac prin dans ... unii cat mai artistic, altii cat mai aproape fizic de ei sau de un obiect oarecare. Incalzirea asta a fost senzationala, bine indrumata de a noastra indrumatoare, de culorile din camera si mai ales de sunetul cat se poate de patrunzator. Cu o rabdare angelica, cea care ne indruma ne+a dus din plan individual in relationarea nonverbala in grup, tot prin dans, vrand sa transmitem de la unul catre celalalt o semnificatie. 

Am domolit putin focul asta asezandu+ne si scotocind prin suflet si inima sa aflam cum ne+am simtit, de ce ne+am simtit asa si nu asa, oare ce poate insemna fiecare lucru simtit si constientizat iar ... multe altele s+au lasat destainuite acolo, cu noi toti. Toti eram treziti ... de emotii de tot felul, in functie de specificul fiecaruia. 

Unul dintre impatimitii cursului a invocat verbal dorinta de a trece prin ... purgatoriul imaginatiei, si iata cum am ajuns sa ne jucam. Cum? Fiecare a tras un biletel cu cateva cuvinte (fara nici o legatura intre ele) si oare ce am facut noi cu ele? Va las pe voi sa ghiciti. Cert e ca rezultatul ne+a uns pe suflet, la propriu, zau! Am descoperit milioane si milioane de sensuri si exprimari. Ne+am descoperit pe noi cum nu am fi banuit vreodata!

Ei si partea tare pentru mine iata ca vine. Sunetul si respiratia, in variate forme si ... dimensiuni, duse prin toate cotloanele posibile si mai putin posibile ale corpului nostru, aici razand copios ori colo vrand sa inving ca si Praslea cel voinic tinand sunetul pe frecventa ceruta cat mai mult posibil.

Rezultatul a fost ... extraordinar. Primul cuvant care l+am scos dupa atatea si atatea zeci de minute foarte bine cultivate m+a ... ridicat in slavi! Pe bune! Eram atat de sigura de mine, atat de incantata, atat de ... EU, cea autentica, de dor ravnita! In plus o nevoie de exprimare verbala cum .. nu mi+as fi inchipuit! 

Astfel ca am reusit sa vorbesc ... sa ma exprim verbal parcurgand un ritual, de pe acum specific cursului. Ritual de destainuire la fiecare inceput si fiecare final de sedinta, adica de joi. Stiti cat de important este lucrul acesta? 

Stiti cat de important este sa urmam un curs de teatru care in fapt scoate actorul autentic din noi? Stiti cat de important este SA NE DAM VOIE sa traim autentic? Si oare cum descoperim acest lucru? Prin imbinarea armonioasa, si in plus specifica, a elementelor tehnice dar mai ales a elementelor legate de trup, suflet si ... calauzire constientizata. Iti trebuie curaj sa ajungi aici sau poate doar ... dorinta?! 

UTOPIA la jumatate de drum, UTOPIA joi 8 august. Ce viata!